Pups
  Links
Bouvier PupsVoor nestplanningen en pups :
Check onze Facebookpagina : Vlaamse koehond – Bouvier des Flandres

Voor alle info i.v.m. pups : bel 0478 555 121Hier kan je een fotoimpressie bekijken van de levenloop van onze Pups.Week 1

Week 2

Week 3

Week 4

Week 5

Week 6

Week 7

Week 8Beste bouvierliefhebber,

Omdat vele mensen niet goed snappen hoe onze werkwijze is bij de keuze van een pup willen we hierbij onze werkwijze, die wij hanteren bij bouvierkennel d’engelsehutte, duidelijk maken.

VAN ELK NEST BOUVIERS NEMEN WIJ DE EERSTE KEUZE VAN TEEF EN REU !

Het is voor ons als fokkers van bouviers belangrijk te zien of wij hondjes willen behouden om mee verder te fokken. Deze bouvierpups blijven meestal enkele maanden bij ons. Na deze periode beslissen wij dan of de bouviers gebruikt gaan worden voor de verdere fok of dat ze alsnog verkocht worden.

Hieronder ons verdere stappenplan :

Mensen nemen contact met ons op voor info over de bouviers van d’engelsehutte.

Wij vragen dan of we ze moeten opschrijven op onze CHRONOLOGISCHE lijst. Wij noteren dus de datum van het eerste contact waarop mensen zeggen interesse te hebben voor een bouvierpup. Deze lijst is ons eerste referentiepunt. Moesten er meerdere nesten bouviers op dat moment zijn, moeten mensen ons ook melden van welke combinatie ze een pup willen. Nadien veranderen gaat niet.

Er ontstaat dus per nest bouviers een lijst met potentiële kopers voor teven en voor reuen.

De bouvierpups worden geboren.

De mensen worden verwittigd dat de bouvierpups geboren zijn. Op dat moment gaan we een verbintenis aan. Meestal komen de mensen dan een kijkje nemen. Wie zegt een pup te willen wordt gevraagd een voorschot te storten of te betalen binnen de week.

Wij bellen dus klant 1 van de reuen. Indien hij interesse heeft vragen we een voorschot binnen de week te betalen. Na die week vervalt de keuze en wordt de volgende klant dan nummer 1.
Indien iemand afziet van zijn plaats om één of andere reden schuift dus zijn opvolger een plaats vooruit.

Voorbeeld 1 : Er zijn 4 reuen. Er staan 3 kandidaten voor een reu op de lijst. Dus gaat reu 1 naar de fokker, reu 2 gaat naar de eerste op de lijst, reu 3 gaat naar de tweede op de lijst en reu 4 gaat naar de derde op de lijst.

Voorbeeld 2 : Er zijn 4 teven. Er staan 5 kandidaten op de lijst + de fokker = 6 kandidaten. Dus 2 te veel! We bellen nummer 1. Die heeft onbegrijpelijkerwijze een dobermann gekocht. Hij valt dus weg als kandidaat. Dus gaat nummer 2 vooruit geschoven worden als nummer 1. Hij krijgt dus keuze 2 van de reuen na de fokker. Nummer 3 wordt nummer 2. Nummer 4 is gescheiden omdat hij zijn vrouw klop gaf. Hij moest voor de rechter komen en moet ongelooflijk veel schadevergoeding betalen. Hij heeft geen geld meer voor een boefje omdat hijzelf een boef is geworden. Geluk voor nummer 5 want hij schuift een plaats naar voor en wordt nummer 4. Hij heeft dus dan de laatste keuze van de teefjes en is dolgelukkig.

Als de bouvier pups klaar zijn om te vertrekken naar de nieuwe eigenaar (dwz. nadat de chips van St.-Hubertus zijn aangebracht, de inentingen, de ontwormingen en alle papieren in orde zijn) wordt de definitieve keuze gemaakt. Het is onzinnig vooraf keuzes te maken omdat een bouvier pup op enkele dagen fel kan veranderen. Het is al meermaals gebeurd dat wij een bouvierpup kiezen als eerste keuze en dat nadien blijkt dat de laatstgekozen pup uitgroeit tot de mooiste boef. Allerlei factoren spelen hierin een rol.

Uit jaren ondervinding (Wij werken al zo sinds 1989) is dit voor ons de beste en eerlijkste methode en daarom blijven wij deze bij bouvierkennel d’engelsehutte aanhouden !

Design by Het Fotohuis | Privacy